Heartha Yoga

Heartha yoga is a combination of
Heart,
Earth,
Hatha and YogaHeartha yoga is een therapeutische én rustige vorm van yoga waarbij het Hart, het gevoel en Zelf-liefde centraal staat.

‘Earth’ staat voor deze ‘Zelf-liefde’ ook op aarde te brengen en te gaan leven en toepassen.

Hatha yoga vormt de basis van de lessen.

In de Heartha yoga lessen neem ik je mee op jouw eigen unieke essentiereis door middel van yoga, lichaamsgerichte oefeningen (asanas), meditatie, visualisatie, klankbaden, ademhalingsoefeningen, mindfulness, en niet het onbelangrijkste; een warme liefdevolle sfeer.

‘Heartha yoga laat je weer herinneren én vooral voelen wie je in werkelijkheid bent.´

Heart

Je leert om de oordelen en patronen die door je hoofd suizen(wat je afleidt van je pure kern) te doorzien en te koesteren met je liefdevolle Zelf, het Hart. We gaan terug naar jouw Thuis, namelijk jeZelf! Het brengt je automatisch meer levensgeluk hier alleen al mee bezig te zijn.’

In de lessen leren we ons hoofd in zachtheid dienstbaar te laten zijn aan ons gevoel, in plaats van andersom.

We gaan veel oefeningen doen die de directe verbinding met je lichaam op een lichte, maar rustige manier weer helpen te herstellen. Hoe meer je van je lichaam kan houden en verbinding ermee voelt tot in je voeten, hoe meer jou hoofd zich over kan geven aan het Hart, jouw kern. Dit alles zonder pushen (wat we veel geleerd hebben in ons leven), maar met zachtheid naar jezelf.

Earth

Ook gaan we oefeningen doen de stabiliteit hierin te krijgen. Namelijk dit Zelf-gevoel te ‘Gronden’. Dat doen we vaak door een visuele en gevoelsmatige verbinding te maken met het centrum van onze mooie Aarde, stilstaanmomenten èn heerlijke fysieke oefeningen natuurlijk. We gaan dus letterlijk en figuurlijk meer grond geven aan alles wat we doen in de les én aan jouw prachtige Hartenkern. Dat het in je lichaam en in jou als persoon mag gaan wonen en je het uiteindelijk ook kan gaan leven in je dagelijks leven.

Net als een boom… die oneindig mooi groeit en bloeit… Hoe meer bladeren en bloemen en schoonheid, hoe meer wortels hij nodig heeft om stevig te kunnen blijven staan.

‘Het uiteindelijke grote doel van Heartha yoga is dat jij je eigen Heartha yogi wordt. Dat je kan voelen welke asana/beweging/klank er vanuit jou wil ontstaan, om vervolgens je eigen unieke stralende stroom te gaan volgen in het leven.’

Nienke

JA, IK WIL DIT BOEKEN!

Klik hier om verder te lezen over de positieve effecten die Heartha yoga kunnen geven.