We denken dat het makkelijker is naar alles en iedereen te wijzen. Maar eigenlijk geven we onze macht en kracht op dat moment direct uit handen, want de enige die verantwoordelijk is voor alle situaties in ons leven zijn we bewust of onbewust altijd zelf geweest. Als we ons dit beginnen te beseffen dan breekt er iets. Namelijk de illusie dat de ander verantwoordelijk is voor ons levensgeluk. En daarmee beginnen we aan een nieuw hoofdstuk. Hoe claim ik mijn eigen geluk weer terug? Dit begint bij het volledig inzien dat wanneer we naar de ander wijzen, we eigenlijk met 3 vingers naar onszelf wijzen. Wauw, daar begint de reis pas!

We zijn dus volledig verantwoordelijk voor alles wat er in ons leven speelt. Ook al lijkt het soms niet zo, dan nog!
Vanaf het moment dat we beginnen in te zien dat we ALLE situaties voorgeboortelijk, bewust of onbewust zelf naar ons toehalen om het spel van het ego uit te werken, (bijv. Patronen die onze lichte liefdevolle zijn niet dienen) begint de reis naar ons lichtvolle zelf.

Energetische aantrekkingskracht. Het leven zoekt altijd zelf naar heelheid. Daar helpt weerstand en pijn ook bij. Want zonder pijn zullen we ons er nooit bewust van worden dat we dat verstopte verstofte patroontje nog achter slot en grendel hadden liggen. Dat patroon wat zeer onbewust ging maar wel jouw leven liet leven dat niet jouw hoogte doel en essentie diende. Door deze situatie wordt onze pijn weer aangetikt, die we mogen omzetten van slachtoffer van het leven naar krachtig lichtvol zijn. Dit is die heelheid, wat het leven hoe dan ook, altijd zal weerspiegelen en teruggeven. In welke vorm dan ook. Soms is het gat van leegte en het bewoonde ego en slachtofferschap zo groot, dat een zetje van pijn juist even nodig is om nu echt aan te pakken en verandering aan te brengen of bewustzijn in iets te krijgen. Soms doet pijn pijn… En dat mag er ook even zijn..
Maar weet ook dat pijn in essentie alleen maar bewustzijn is. En weerspiegelt die liefdevolle essentie die jij altijd al was en nog steeds bent.

Als we beginnen te luisteren naar wat het Leven ons spiegelt, zullen we heelheid vinden.

Heelheid is de ultieme innerlijke Vrijheid
❤️