Therapie en Coachingsvorm

Essentie coaching is een holistische vorm van therapie en coaching.

In een holistisch mensmodel wordt de mens als één geheel gezien, waarbij lichamelijke, psychologische, emotionele, sociale, spirituele en omgevingsfacetten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden.

Essentie coaching  is een combinatie van hypnose therapie, Innerlijk kind-therapie, NLP, lichaamsbewustzijn- en bewustzijnscoaching.

Hypnose therapie is eigenlijk hetzelfde als meditatie. We reizen bewust naar jouw onderbewuste.

Je hoeft dus nooit dingen te doen die je niet wilt. Je bent er zelf helemaal bij en geeft dit direct aan.

Hypnose is eigenlijk de meest ontspannen, bewuste en lichte staat van ‘zijn’.

Deze staat van ‘zijn’ willen we natuurlijk graag in het dagelijks leven gewoon kunnen leven!

Hiervoor zullen we eerst onze innerlijke kindjes aan mogen kijken en ons ´opschonen´ van destructieve systemen in ons.

Met deze bewuste staat van ‘zijn’, gaan we jouw onderbewuste ‘zijn’ verkennen.

Zoals ik in de omschrijving van Essentie coaching geschreven heb, zitten in het onderbewustzijn vaak destructieve systemen verborgen, die vaak ongewild onbewust veel invloed uitoefenen in je dagelijks leven. Dit oud zeer, trauma’s, angsten en destructieve patronen in jou noem ik in de sessies ‘Innerlijke kinderen’.

We gaan dus in hypnose therapie om de innerlijke kinderen in het onderbewustzijn te verkennen en te helen. Dit is de innerlijk kind-therapie die we tegelijkertijd toepassen. Ik gebruik hierbij veel NLP technieken.

Bewustzijnscoaching komt ook vaak aan bod als het zich zo aandient. Hierin gaan we in gesprek met elkaar. We bespreken dan wat zich aandient in de sessie en maken het bewust, zodat we kunnen kijken hoe je praktische stappen kan zetten naar een gelukkigere staat van ‘zijn’ in jouw huidige leven.

Lichaamsbewustzijns-coaching. Heb jij spanningen, blokkades, pijn of ziekte in jouw lichaam? Terwijl we de hypnosesessies doen, pakken we deze lichamelijke ongemakken gelijk mee. Deze staan namelijk in verband met jouw innerlijke kinderen. Als we de innerlijke kinderen helen, zullen de fysieke ongemakken, blokkades, enz. ook de kans krijgen weer heling te vinden.

De Essentie coachingssessies zijn op een laagdrempelige manier doordrongen van een metafysische, energetische, kwantumfysische en spirituele visie.

En juist dit samenbrengend mét de praktijk, gegrond, met beide voeten op de aarde.

JA, IK WIL EEN AFSPRAAK MAKEN!

Klik hier om verder te lezen over de positieve voordelen van Online Coaching.